Blog

De unde provin carnea și peștele servite la New York Restaurant Sibiu.

Știm cât de important este să știm ce punem în farfurie. Deși nu ne definim ca un Steakhouse veritabil pentru că la New York Restaurant ne place varietatea, ne putem lăuda cu cele mai bune steaks din oraș. Folosim carnea de vită Angus, provenită de la rasa Aberdeen Angus. Este una dintre cele mai populare rase, însă nu toată carnea de vită Angus este și cea mai bună; contează foarte mult condițiile de temperatură în care au fost crescute vitele și totodata hrana vitei. Un animal crescut întro zonă mai rece, are mai puțină grăsime și implicit carnea este mai puțin marmorată, ceea ce o face mai tare. Un animal care reușește să iși mențină grăsimea pe perioada iernii, are o carne mai grasă, implicit mai frageda. Uruguay, Argentina și USA sunt cei mai importanți furnizori de vită pe piața mondială datorită condițiilor în care se dezvoltă vitele.

Citiți în continuare despre proveniența ingredientelor folosite în bucătăria noastră.

Avem în meniu mai multe preparate din carne de vită, apreciate de iubitorii de steak.

Folosim carne de vită importată din Uruguay însă calitatea cărnii nu depinde numai de proveniență. Pentru ca o friptură să fie cu adevărat fragedă, suculentă, desăvârșită, carnea trebuie să treacă printrun proces de maturare. Carnea pe care o servim noi este maturată 21 de zile și, foarte important, vitele sunt hrănite cu cereale, ceea ce le conferă un plus de frăgezime.

Ce tip de friptură să alegi:

Mușchi de vită sau Tenderloin: cea mai fragedă și cea mai râvnită parte din carnea de vită; gustul este intens și are un deliciu fraged, care se topește în gură.

Rib Eye: are un conținut mai mare de grăsime, ceea ce ii conferă și un gust mai bun; este ideal pentru a fi gătit la grătar.

T-bone: conține o parte de vrăbioară (sirloin) și o bucată de muschi, despartite de un os in forma de T. Se gătește cel mai bine la grătar. Grăsimea ține carnea fragedă și îi conferă o aromă puternica.

Ce altceva mai poți alege:

Miel: Importat din Noua Zeelanda, cel mai important furnizor de carne de miel de rasă pentru carne. Servim cotlet de miel preparat la grătar.

Somon: importat din Norvegia, tara cu traditie bogata in cresterea somonului. Alege între file de somon la grătar sau file de somon in crustă de portocale.

Dorada si Biban: Folosim Dorada si Biban importat din Grecia, pescuit, nu crescut intensiv. Servit file, pregătit la cuptor sau la grătar, este o alegere sănătoasă și light.